Ik als instrument maakt mij een Topdocent

Camiel EngelenAan docenten worden veel eisen gesteld. Immers, als leerkracht heb je allerlei verschillende rollen, die een beroep doen op jou als professional en bovenal als mens.

Om die rollen allemaal goed in te vullen, is het besef dat je primair jezelf inzet als instrument essentieel. Dat je in contact staat met je leerlingen, studenten, ouders en collega’s.

Je eigen houding en gedrag hebben grote invloed op het gedrag van de ander. Wat je neerzet en hoe je dat doet, zijn immers bepalend voor wat je terugkrijgt. Maar heb je zicht op je eigen lichaamstaal, gewoontes, patronen en gedrag? Ben je alert aanwezig en zet je dat in wat werkt? Anders gesteld; heb je voldoende zicht op jezelf als instrument en hoe je dat authentiek en effectief laat klinken?

Je zult dan jezelf moeten kunnen coachen. Door zelfmanagement zicht krijgen op je eigen emoties, gewoontes, patronen, overtuigingen en gedrag. En daarop kunnen reflecteren. Zodat je verschillende communicatiestijlen kunt hanteren en verschillende waarnemingsposities kunt innemen om de ander beter en effectiever te begeleiden. Mijn training Ik als instrument maakt mij een Topdocent is daar volledig op gericht.

 

 

 

Informatie

Voor wie onderwijsgevenden in primair, voortgezet en beroepsonderwijs
Wanneer in overleg, 1 dag
Locatie in overleg
Maximale groepsgrootte 15 personen
Kosten in overleg
Informatie en inschrijven info@camielengelen.nl of klik op contact voor meer contactgegevens

 
E-mailPrintenFavorieten

Klik op F11 voor volledig scherm
Fotografie Gerard de Graaf | Web beheer Maarten Hellebrekers
2018 - Alle rechten voorbehouden