Provocatief Coachen in het Onderwijs

Hoe krijg ik mijn team in beweging?

Provocatief coachenHerkenbaar? Vast wel. Dat je als coach of teamleider in een onderwijsorganisatie heel lastig leiding kunt geven aan je collega’s. Alle traditionele managementtechnieken, gebaseerd op empathie en begrip, leiden niet tot het beoogde resultaat; bewegen in de door jou gewenste richting.

En jij maar je best doen om de docent van zijn eiland af te krijgen. Je werpt steeds meer lijntjes toe, maar de hakken gaan alleen maar dieper in het zand. Je slaagt er niet in om de docent uit zijn comfortabele strandstoel te krijgen. Wat voor vliegers je ook oplaat… Tijd voor een andere aanvliegroute. Zodat je de docent zo raakt dat hij zijn verantwoordelijkheid wél pakt en in beweging komt.

Training voor management en teamleiders in onderwijsorganisaties

Die andere route is de workshop Provocatief Coachen in het Onderwijs. In de training krijg je nieuwe, verfrissende coachingstechnieken aangeboden, die je direct uitprobeert en de volgende dag in je dagelijkse praktijk kunt toepassen! Kern van de workshop is dat je de docent begeleidt, maar hem het werk laat doen. Jij als manager leunt achterover vanuit het principe ‘wie de ezel vooruit wil krijgen, moet hem aan zijn staart trekken’. Door humor en uitdaging breng je de docent in zijn kracht en van daaruit in beweging. Niet door te pamperen, maar door uit te dagen, te provoceren.

Het succes van provocatieve coaching bestaat uit de onmisbare elementen humor, warmte, geloof in de kracht van de docent en die van jezelf. Je ontregelt en doorbreekt vaste patronen, waardoor de docent in beweging komt.

Informatie

Voor wie management en teamleiders in onderwijsorganisaties
Wanneer in overleg, 2 dagen
Locatie in overleg
Maximale groepsgrootte 15 personen
Kosten in overleg
Informatie en inschrijven info@camielengelen.nl of klik op contact voor meer contactgegevens

 
E-mailPrintenFavorieten

Klik op F11 voor volledig scherm
Fotografie Gerard de Graaf | Web beheer Maarten Hellebrekers
2018 - Alle rechten voorbehouden